Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak’ta 1 yıldır ücretsizdi, 1 Mayıs’ta sona eriyor

Ücretsiz doğalgazın sona yaklaşması

Ücretsiz doğalgazın sona yaklaşması ve olası zam endişeleri halkı tedirgin ederken, özellikle emeklilere yönelik olası müjdeler bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl duyurduğu Karadeniz gazının devreye girmesiyle başlayan ücretsiz doğalgaz uygulaması, 25 metreküplük kısmın devlet tarafından karşılanmasıyla vatandaşlara önemli bir destek sağlamıştı. Ancak bu destek, 1 Mayıs 2024 tarihinde sona eriyor.

Doğalgaz indiriminin sona ermesiyle birlikte vatandaşlar arasında zam endişesi belirginleşti. Henüz zamla ilgili resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, gelecek dönem faturalarında artış olabileceği yönünde spekülasyonlar var.

Öte yandan, 2024’ün “emekliler yılı” ilan edilmesiyle birlikte emeklilere yönelik bazı desteklerin artması bekleniyor. Bu kapsamda, “Emekli kartı” adı altında doğalgaz, elektrik ve gıda gibi temel ihtiyaçlarda indirimlerin uygulanması planlanıyor. Doğalgazda devam eden indirimlerin emekliler için de sürdürülmesi ve belki de genişletilmesi bekleniyor.

Doğalgazın ücretsiz veya indirimli olarak devam etmesi, özellikle sabit gelirle yaşamını sürdüren emekliler için önemli bir mali destek olabilir. Konut, ibadethane ve cemevi abonelerini kapsayan bu uygulamanın, emeklilere özel olarak genişletilmesi, maliyetlerin bir kısmının devlet tarafından karşılanmasıyla emeklilere rahat bir nefes aldırabilir.

Özellikle ekonomik sıkıntı yaşayan kesimlerin desteklenmesi ve sosyal refahın artırılması adına bu tür adımların atılması, toplumda olumlu bir etki oluşturabilir.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet
Sıradaki Haber Bakan Şimşek açıkladı… Gelir beyan etmeyenlere ‘pişmanlık’ ihtimali!