Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Konya’dan Bosnalı öğrencilere destek

  Türk Dünyası Belediyeler

 

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türk Dünyası Belediyeler Birliği koordinesinde Konya Büyükşehir, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyelerinin katkı sağladığı Bosna Hersek Cumhuriyeti Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi Öğrenci Yurdu’nun açılışını gerçekleştirdi.

KONYA (İGFA)  – Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türk Dünyası Belediyeler Birliği koordinesinde Konya Büyükşehir, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyelerinin katkı sağladığı Bosna Hersek Cumhuriyeti Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi Öğrenci Yurdu’nun açılışını gerçekleştirdi. Türkiye’nin gönül coğrafyasında TDBB bünyesinde önemli işleri hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Altay, birliğin kuruluşundan bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bosna Hersek Cumhuriyeti Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi Öğrenci Yurdu’nun açılışına katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Altay, Aliya İzzetbegovic’in diyarı, Evladı Fatihan Bosna Hersek’te bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 30 ülkeden 1.194 üyesi bulunan TDBB olarak bölge coğrafyasında önemli projeler gerçekleştirdiklerini vurguladı.

“BOSNA HERSEK’TE ÖNEMLİ İŞLERİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Başkan Altay konuşmasına şöyle devam etti: “Hem bu birliğin hem de Konya Büyükşehir Belediyesi’nin başkanı olarak biz de özellikle Bosna Hersek’te önemli işleri hayata geçiriyoruz. 2019 yılından bugüne kadar Bosna Hersek’in Saraybosna ve Travnik şehirlerinde meslek edindirme kurslarımız yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Genç KOMEK’lerimizde de binlerce çocuğumuza eğitimler gerçekleştirdik. Bugün de hep birlikte bu güzel tesisin açılışını yapıyoruz. Karatay, Selçuklu ve Meram belediyelerimize ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Eski Başkanı Sayın Menderes Türel beye ve buradaki faaliyetlerde önümüzü aydınlatan, bize büyük destekte bulunan büyükelçimize özellikle teşekkür ediyorum.”

TDBB’nin kuruluşundan bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Başkan Altay, “Bugün açılış için bizi yalnız bırakmayan Türkiye’den gelen AK Parti Konya Milletvekilimize ve belediye başkanlarımıza, Bosna Hersek’ten bakanlarımıza, konsolosumuza, Yunus Emre Enstitüsü ve TİKA temsilcilerimize ve tüm Mostarlı kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bu güzel tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından TDBB koordinesinde; Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediyelerinin katkı sağladığı Bosna Hersek Cumhuriyeti Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi Öğrenci Yurdu’nun açılışı dualarla yapıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi
Sıradaki Haber Tarihi Mardin betonarme yapılardan arındırılıyor