Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Sakarya’ya büyük katma değer… Hedef 10 bin ton kurutulmuş meyve

  SAKARYA (İGFA) –

 

SAKARYA (İGFA) – Sakarya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal kalkınma hamlelerine devam ediyor. Tıbbi aromatik bitki, kenevir, domates, çilek,mantar, çikolata ve birçok alanda üretim tesislerini faaliyete geçiren Büyükşehir, son olarak Meyve-Sebze Kurutma Tesisini hayata geçirdi.

Sakarya Ticaret Odası içerisinde 300 metrekare alana kurulan kurutma tesisi, ilk ürünlerini verdi. Tesiste yapılan ilk kurutmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de katıldı.

Tam kapasitede senelik 10 bin ton kurutulmuş meyve sebze elde edileceğini belirten Başkan Yüce, “300 metrekare alana kurulu tesiste, günlük 3 bin 500 kilogram kapasiteli kurutma fırını üreticilerden tedarik edilen erik, üzüm, hurma, patlıcan, elma ve ayva gibi meyve sebzelere katma değer katıyoruz.Büyükşehir marifetiyle Seracılık Mükemmeliyet Merkezi ve Pamukova Çilek Üretim Merkezinde üretilen domatesleri ve çilekleri kurutup satışa hazır hale getiriyoruz. Yakın bir tarihte ürünlerimize, Sera AŞ ile işbirliği yaparak aromatik bitki kurusu ve sebze unlarını ekleyip çeşitlerimizi çoğaltacağız” dedi.

Üreticiden temin edilen meyve sebzelerin kurutma işlemlerini anlatan Başkan Yüce, “Biliyorsunuz meyvelerin çok olduğu hasat zamanlarında fiyatları da düşüyor. Biz bu anda devreye giriyor ve çiftçimizden kaliteli mahsulünü alıyoruz. Mal kabul, yıkama, seçme-ayıklama, dilimleme, kurutma fırını ve paketleme işlemlerini gerçekleştirip katma değer katarak ucuz bir şekilde satışa hazır hale getiriyoruz” dedi.

Yerel üreticilerin desteklendiği, bu toprağın mahsullerinin yine bu topraklarda yaşayan vatandaşlara ulaştırmak için paketlenmiş bir şekilde BELPAŞ’ın satış noktalarında (yöresel ürünler satış merkezleri, kabak evi, çikolata evi) vatandaşlarla buluşacak.

Biontech aşı olan bazı vatandaşlarda
Sıradaki Haber Uşak’ta Biontech olanlara kötü haber