Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak’a Hızlı Tren Geliyor: Ankara Seyahatleri 2 Saate Düşecek

Ulaştırma Bakanı, Uşak’ta yaptığı

Ulaştırma Bakanı, Uşak’ta yaptığı açıklamalarda Ankara-İzmir arası hızlı tren hattının açılmasıyla seyahat sürelerinin dramatik bir şekilde kısalacağını duyurdu. Yaklaşık 14 saat süren bu yolculuk artık sadece 3,5 saate inecek. Ayrıca, diğer bölgeleri de kapsayan bu proje ile Ankara Uşak, Manisa Ankara arasındaki seyahat süreleri de ciddi şekilde azalacak.

Demiryolu İle Yapılan Seyahatlerde Dev Tasarruf Sağlanacak

Bu büyük projenin getireceği bir diğer avantaj ise milyarlarca TL’lik tasarruf olacak. İlk etapta günlük 8 tren seferine göre hesaplanan tasarruf miktarı 1,1 milyar TL’yi bulacak. Bu, enerji ve bakım maliyetlerinde ciddi bir azalmayı ifade ediyor. Ayrıca, projenin tamamlanması ülke için büyük bir prestij kaynağı olacak ve Ankara Uşak arası hızlı tren hattının açılışıyla gurur yaşanacak.

Bölgesel Kalkınmaya ve İstihdama Önemli Katkı

Ankara-İzmir arası hızlı tren projesi sadece seyahat sürelerini azaltmakla kalmayacak, aynı zamanda bölgesel kalkınmaya ve istihdama önemli bir katkı sağlayacak. Projenin tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Ulaştırma Bakanı, bu prestijli projenin en kısa sürede hayata geçirilmesini temenni ediyor ve saygı ve sevgilerini iletiyor.

Uşak’ta Hafta Sonu Sıcak Hava
Sıradaki Haber Uşak’ta dışarı çıkacaklara uyarı: Bunu sürmeden çıkmayın