Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Dolandırıcılar Uşak Aşevleri Derneği’ni bağış dolandırıcılığıyla hedef aldı

Uşak Belediyesi, geçtiğimiz günlerde

Uşak Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Uşak Aşevi Derneği’ni hedef alan dolandırıcılıkla ilgili vatandaşlara uyarıda bulundu. Dolandırıcılar, aşevi için yeni bir hizmet binasının inşasını finanse etmek için insanlarla iletişime geçiyor ve bağış istiyorlar.

Buna cevaben belediye, bu taleplerin meşru olmadığını ve Uşak Aşevi Derneği adına bağış toplanmadığını açıkladı. Belediye, bu dolandırıcıların temas kurduğu herkesi 112 çağrı merkezi aracılığıyla derhal polise veya Alo 153 aracılığıyla belediyeye bildirmeye çağırdı.

Bağış dolandırıcılığını önlemek için sağlanan resmi banka hesapları

Uşak Belediyesi, yeni dolandırıcılık girişimlerini önlemek için aşevini işleten Uşak Sofa Konutları Derneği’nin resmi banka hesaplarını paylaştı. Bu hesaplar, bağış yapılması gereken yegane kanallardır:

Hesap Numarası: 16000250 Şube: 782/USAK Şubesi. IBAN: TR 5800120097820001600250 Ad Soyad/Unvan: UŞAK SOFA EV İNŞAAT DERNEĞİ

Hesap Numarası: 16000251 Şube: 782/USAK Şubesi. IBAN: TR 310001200978200016000251 Adı Soyadı/Unvanı: UŞAK SOFA EVİ İNŞAAT DERNEĞİ

Kendinizi bağış dolandırıcılığından koruyun

Ne yazık ki, bunun gibi dolandırıcılıklar giderek yaygınlaşıyor ve kendinizi bunlardan nasıl koruyacağınızı bilmek önemlidir. Aklınızda bulundurmanız gereken birkaç ipucu:

Özellikle tanımadığınız kuruluşlardan veya bireylerden geliyorsa, bağış isteyen istenmeyen aramalara veya e-postalara karşı dikkatli olun.
Bağış yapmadan önce her zaman bir kuruluşun meşruiyetini doğrulayın. Söyledikleri kişi olduklarından emin olmak için web sitelerini, sosyal medya hesaplarını ve diğer çevrimiçi kaynakları kontrol edin.

Kuruluşun meşru olduğundan ve bağışınızın iyi bir şekilde kullanılacağından emin olmadığınız sürece herhangi bir kişisel bilgi veya ödeme ayrıntısı vermeyin.
Tetikte kalarak ve bu önlemleri alarak hepimiz bağış dolandırıcılıklarını önlemeye ve kendimizi ve topluluklarımızı korumaya yardımcı olabiliriz.

BURSA (İGFA) – BAOB Özgürlük
Sıradaki Haber ‘Mali müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözümler acilen hayata geçirilmelidir’