Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak’ta 2023 Bilim Olimpiyatı Başvuruları Başladı

2023 Bilim Olimpiyatları Sınav

2023 Bilim Olimpiyatları Sınav Başvuruları Başladı: Öğrencileri Bilimle İlgilenmeye Teşvik Ediyoruz

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen Bilim Olimpiyatları Programı kapsamında 2023 Bilim Olimpiyatları Sınavı başvurularının açıldığını duyurdu. Program, öğrencileri temel bilimler ve bilgisayar alanlarında okumaya teşvik etmeyi ve bu alanlarda kritik öneme sahip insan kaynağı oluşturmayı amaçlamaktadır.

 

Birinci Aşama Sınav Ayrıntıları

Bilim Olimpiyatları Birinci Aşama Sınavı, 25 Haziran 2023 tarihinde 81 il merkezinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilecektir. Sınav, Astronomi ve Astrofizik, Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Ortaokul Bilgisayarı ve Ortaokul Matematiği dahil olmak üzere bir dizi alanı kapsayacaktır. Bu aşamadan başarılı olan adaylar, nihai hedefi ulusal ve uluslararası olimpiyatlara hazırlamak olan ileri eğitim ve öğretime yönlendirilecektir.

Başvuru Süreci ve Gereksinimler

Bilim Olimpiyatı Sınavı başvuruları 12 Nisan – 19 Mayıs 2023 tarihleri ​​arasında alınacaktır. Adayların E-BİDEB sistemi üzerinden başvuru yapmadan önce ARBİS sistemi üzerinden kayıt yaptırmaları ve daha önce kayıt yaptırmış olanların bilgilerini güncellemesi gerekmektedir. Başvuru süreci ile ilgili detaylı bilgiye TÜBİTAK’ın resmi internet sitesinden ulaşılabilir.

Bilim Olimpiyatları Sınavı, Türkiye’de öğrencileri bilim ve teknoloji ile ilgilenmeye teşvik eden birçok girişimden sadece bir tanesidir. Türkiye, bunun gibi eğitim ve öğretim programlarına yatırım yaparak, ülkenin ve dünyanın geleceğini şekillendirmeye yardımcı olacak yeni nesil bilim adamları ve araştırmacılar yetiştirmek için kendisini konumlandırıyor.

Başvuru adresi: https://ebideb.tubitak.gov.tr/giris.htm

Beypazarı Maden Suyu İsviçre’de Bor
Sıradaki Haber Uşak’ta da satılan Beypazarı maden suyu İsviçre’de yasaklandı: Sebebi ise vahim