Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak Üniversitesi’nde İlk Kez Yapılan Eklem Cerrahisi Başarılı Oldu

Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği

Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi başarılı eklem cerrahisi ile bir kez daha manşetlere taşındı. Bölgedeki diş hekimliği fakülteleri arasında yapılan ilk ve tek eklem cerrahisi olarak kayıtlara geçen ameliyatı Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş Diş Çene Cerrahisi Anabilim Dalı hekimleri tarafından gerçekleştirildi. Bu haberimizde ameliyatın detaylarına daha yakından bakacağız ve cerrahi ekipten ve üniversitenin rektöründen dinleyeceğiz.

Temsili Fotoğraf

Operasyon

Çene ekleminde ağrı ve sık çene çıkıntısı şikayeti olan 60 yaşındaki bayan hastaya Temporo Mandibular Eklem Ameliyatı Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başarıyla uygulandı. Doç. Cansu Gül Koca, Öğretim Üyesi Dr. Aras Erdil ve Arş. Görmek. Mehmet İğneci ameliyatı genel anestezi altında gerçekleştirdi. Hastanın ağız içi, ağız dışı ve radyolojik muayeneleri yapıldı ve yapılan değerlendirme sonucunda iki taraflı çene eklemi ameliyatına ihtiyacı olduğuna karar verildi.

Ameliyat sırasında cerrahi ekip, kafa tabanında ağzın açık kalmasına neden olan iki taraflı büyümüş kemik parçalarını çıkardı. Bu restorasyon, hastanın alt çenesinin normal şekilde çalışmasına izin verdi. Sonuç olarak hastanın yarım kalan diş tedavisine devam edildi. Üç günlük gözlemin ardından hasta hastaneden taburcu edildi.

Temsili Fotoğraf

Takdir ve Tebrik Açıklamaları

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, bölgede diş hekimliği fakülteleri arasında yapılan ilk ve tek eklem cerrahisini gerçekleştiren fakülteye teşekkürlerini iletti. Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin önemli çalışmalara devam ettiğini, bölgede yapılamayan birçok tedavinin uzman hekim kadrosu sayesinde artık mümkün olduğunu vurguladı. Rektör Prof. Dr. Savaş, Diş Hekimliği Fakültesi’nin başarılı çalışmalarını kutlayarak, süreçte emeği geçen tüm personeli tebrik etti. Hastaya da acil şifalar diledi.

Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi komplike ameliyatları gerçekleştirme konusundaki uzmanlığını bir kez daha göstermiştir. 60 yaşındaki bir hastaya gerçekleştirilen başarılı eklem ameliyatı, fakültenin hastalara yüksek kaliteli tedavi sağlama taahhüdünün bir kanıtıdır. Uşak Üniversitesi bu başarısıyla diş hekimliği alanında önemli bir kurum olmaya devam etmektedir.

🛒Toplam 7 bin metrekare alana
Sıradaki Haber 🛒 Vatandaşlarımız ve esnafımız daha uygun koşullarda alışverişini yapabilsin diye toplamda 7 bin metrekare alana sahip …