Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Türk Sağlık Sen Uşak Şubesi tükenen stoklara destek için kan bağışında bulundu

Türk Sağlık Sen Uşak

Türk Sağlık Sen Uşak Şubesi, geçtiğimiz günlerde Türk Kızılayı Kan Merkezi’nin gezici kan toplama merkezinde azalan kan stoklarını desteklemek için kan bağışında bulundu. Bağış, Kan Merkezi’nin sağlıklı vatandaşların öne çıkıp kan bağışı yapması için yaptığı acil çağrıya cevaben yapıldı.

Türkiye Sağlık Sendikası Uşak Şube Başkanı Mehmet Özkük, yöneticiler ve sendika üyeleriyle birlikte önceki gece 22:00-00:00 saatleri arasında kan bağışında bulundu. Basına verdiği röportajda kan bağışının önemine vurgu yapan Özkük, bunun her zaman ortaya çıkan hayati bir ihtiyaç olduğunu ve bir şekilde karşılanması gerektiğini belirtti.

Özkük, kentte kan stoklarının azalmasının sebebinin Ramazan ayı olduğunu açıkladı. Müslümanlar arasında kutsal ay boyunca gündüzleri oruç tutmak yaygın bir uygulamadır ve bu da genellikle kan bağışçılarının sayısında düşüşe neden olur. Son günlerde yoğun kan bağışı çağrıları yapan Kan Merkezi, sağlık durumu uygun olan vatandaşları çağrıya kulak vererek kan bağışında bulunmaya çağırdı.

Kan Merkezi istatistiklerine göre, ramazan ayında kaza ve acil durumların artması nedeniyle kana olan talep arttı. Kan bankalarındaki kan eksikliği, tıbbi tedavinin gecikmesine neden olarak hastaların hayatını riske atabilir.

<Çalışanların Sorunlarını Çözme Çalışmaları Sürüyor>

Türkiye Sağlık Sendikası Uşak Şubesi, kan bağışının yanı sıra sağlık çalışanlarının sorunlarına yönelik çalışmalar da yürütüyor. Özkük, mahrum bırakılan sağlık çalışanları için ek ödeme için başvurduklarını belirtti. Başvuru kendi sendikasında, Bakanlık Merkez Teşkilatında ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda çalışan tüm personele yapılmıştır.

Sendika yaptığı başvuruda, eşit işe eşit ücretin önemine vurgu yaparak, hak kazanan tüm personele ek ödeme yapılmamasının hem iş barışını etkilemekle kalmayıp hem de bu ilkeyi ihlal ettiğini vurguladı. Sendika, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nda hekim ve eczacı ünvanı ile çalışanlar hariç olmak üzere kurum ve Bakanlık merkez teşkilatının tüm çalışanlarına ek ödeme yapılmasına olanak sağlayacak mevzuat değişikliği çağrısında bulundu. Kurumun analiz ve kontrol laboratuvarlarında fiilen çalışan personel.

Türkiye Sağlık Sen Uşak Şubesi’nin kan bağışı, Kan Merkezi’nin Ramazan ayında kan ihtiyacının karşılanmasına önemli bir katkı sağlamaktadır. Sendikanın sağlık çalışanlarının karşılaştığı sorunları çözme çabaları da takdire şayandır ve umarız ek ödeme başvuruları ciddiye alınır ve hak kazanan tüm personele çalışmaları için eşit ücret verilmesi sağlanır.

Uşak’ta Hafta Sonu Sıcak Hava
Sıradaki Haber Uşak’ta dışarı çıkacaklara uyarı: Bunu sürmeden çıkmayın