Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak Valiliği Depremzedelerin Memleketlerine Dönmesine Yardımcı Olacak

Uşak Valiliği Depremzedelere Yardım

Uşak Valiliği Depremzedelere Yardım

Uşak Valiliği, ilde ikamet eden depremzedeler için duyuru yaparak, illerine dönmek isteyenlere yardımda bulundu. Duyuru, depremzedelere yardım çağırmak için bir irtibat numarası verilerek Valiliğin resmi sosyal medya hesaplarından yapıldı.

6 Şubat 2023 tarihinde Richter ölçeğine göre 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerini vurarak 11 ilin büyük hasar görmesine neden oldu. Binlerce bina yıkıldı ve altyapı çöktü, bu da önemli bir konut krizine yol açtı. Sonuç olarak, depremzedeler Uşak da dahil olmak üzere ülkenin farklı bölgelerine tahliye edildi.

Uşak Valiliği, afetin ilk gününden itibaren depremzedelere destek vermekte, afetzedeleri ağırlamakta ve yardımlarda bulunmaktadır. Ancak yaşanan konut krizi ve depremzedelerin yaşadığı zorluklar nedeniyle Valilik, illerine dönmek isteyenlere yardımcı olmak için bir duyuru yaptı.

Resim

Uşak Valiliği Tarafından Sunulan Yardımlar

Uşak Valiliği’nden yapılan duyuruda, Uşak’ta ikamet eden depremzedelerin illerine dönmek istemeleri halinde başvurmaları teşvik edildi. Başvurular Uşak Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü tarafından alınacaktır. İlanda ofisin iletişim numarası da verildi: 0276 227 81 13.

Valiliğin yaptığı yardımlarla depremzedelerin bir an önce illerine dönmeleri amaçlanıyor. Etkilenen bölgelerdeki konut krizi nedeniyle Valilik, afetten etkilenenlere destek sağlamanın önemini kabul ediyor.

Uşak Valiliği’nin duyurusu, ilde ikamet eden depremzedelere çok ihtiyaç duyulan yardımları sunuyor. Etkilenen bölgelerdeki konut krizi, hayatta kalanların kendi illerine dönmelerini zorlaştırdı. Valiliğin yardım teklifi, bu sorunu hafifletmeyi ve hayatta kalanların bir an önce evlerine dönmelerini sağlamayı amaçlıyor. Uşak Valiliği, bu duyuru ile deprem felaketinden etkilenenlere yardım etme taahhüdünü göstermeye devam ediyor.

Beypazarı Maden Suyu İsviçre’de Bor
Sıradaki Haber Uşak’ta da satılan Beypazarı maden suyu İsviçre’de yasaklandı: Sebebi ise vahim