Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak Polisi Sahte Bandrollerle Kaçak Tütün Ürünleri Ele Geçirdi

Uşak Valiliği İl Emniyet

Uşak Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü 28 Nisan Cuma günü bir iş yeri ve araçta yapılan aramada çok sayıda tütün ürünü ele geçirildiğini duyurdu. Operasyon, Türkiye’nin ekonomik güvenliğini tehlikeye atan ve ticari hayatına zarar veren suç ve suçlularla mücadele çalışmaları kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi. Sahte bandrollerle tütün mamullerinin ele geçirilmesi, yasa dışı tütün ticaretiyle mücadelede önemli bir zafer olarak görüldü.

Ele Geçirilen Ürünler ve Adetleri

Uşak Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü, operasyonda ele geçirilen tütün ürünlerine ilişkin basın açıklaması yaptı. El konulan ürünler arasında 160.000 adet sahte bandrollü boş kılıf, 20.000 gram sahte bandrollü kıyma tütün ve 720 adet sahte bandrollü dolgulu makaron yer aldı. Ayrıca 43 adet mükerrer bandrol ele geçirilmiştir. Emniyet Müdürlüğü, yasa dışı tütün ticaretine dikkat çekmek için ele geçirilen ürünlerin fotoğraflarını kamuoyuyla paylaştı.

Şüphelilere Karşı Hukuki İşlem Başlatıldı

Uşak Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamanın devamında, ele geçirilen ürünlerle ilgili olarak yakalanan 2 zanlı hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi. Zanlılar, “5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet” suçundan yargılandı. Emniyet Müdürlüğü, Türkiye ekonomisi ve güvenliği için tehdit oluşturan yasa dışı faaliyetlerin önlenmesi için yılmadan çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Çok sayıda sahte bandrollü tütün ürününün ele geçirilmesi, kaçak tütün ticaretine önemli bir darbe oldu. Benzer faaliyetlerde bulunabilecek diğer kişiler için caydırıcı olması beklenmektedir. Uşak Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nün başarılı operasyonu, kolluk kuvvetlerinin Türkiye’nin ekonomik güvenliğini ve ticari hayatını korumaya yönelik çalışmalarının önemini ortaya koyuyor. Halk, bu tür suçların meydana gelmesini önlemeye yardımcı olmak için şüpheli faaliyetleri yetkililere bildirmeye teşvik edilir.

Antalya’nın Kumluca ilçesi Hal Mevkii’nde
Sıradaki Haber Antalya’da trafik kazasında çıkan yangında can verdi