Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak Bölgesi İçin Şiddetli Yağış ve Fırtına Uyarısı

Uşak Meteoroloji Bölge Müdürlüğü,

Uşak Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, bölgeyi vurması beklenen şiddetli yağış ve gök gürültülü sağanak yağışa ilişkin uyarıda bulundu. 4 Mayıs 2023 tarihinde yayınlanan uyarıda, Uşak, Afyonkarahisar ve Denizli’nin batı kesimlerinde 5 Mayıs 2023 günü öğleden sonra saat 11:00’den itibaren yerel olarak kuvvetli, şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görüleceği belirtildi. gece 23:00’e kadar devam etmesi bekleniyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, ani sel, yıldırım, kuvvetli rüzgar, yerel dolu ve ulaşımda aksamalar gibi olası tehlikelere karşı halkı tedbirli olması ve gerekli önlemleri alması konusunda uyardı.

Tedbirler

Uşak Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı ışığında, kişilerin can güvenliğini sağlamak ve olası zararları en aza indirmek için yeterli önlemlerin alınması esastır. İşte alınabilecek bazı önlemler:

  1. İçeride kalın: Şiddetli yağmur ve gök gürültülü fırtınalar sırasında, en iyisi içeride kalmak ve özellikle açık alanlarda dışarı çıkmaktan kaçınmaktır.
  2. Elektrikli cihazların fişini çekin: Yıldırımlar, elektrikli cihazlara zarar verebilecek güç dalgalanmalarına neden olabilir. Bu tür bir hasarı önlemek için, fırtına sırasında tüm elektrikli cihazların fişini çekmeniz önerilir.
  3. Durgun sudan kaçının: Şiddetli yağışlar, alçak alanlarda su birikmesine yol açarak sele neden olabilir. Durgun sulardan kaçınmak ve gerekirse alternatif rotalar kullanmak çok önemlidir.
  4. Gevşek nesneleri sabitleyin: Kuvvetli rüzgarlar, dallar, dış mekan mobilyaları ve hatta moloz gibi nesnelerin havaya uçarak bireyler için potansiyel bir tehlike oluşturmasına neden olabilir. Herhangi bir potansiyel zarardan kaçınmak için bu tür eşyaların kapalı alanda muhafaza edilmesi veya saklanması tavsiye edilir.

Acil durumlarda, halk yardım için aşağıdaki web sitelerine başvurabilir:

http://mgm.gov.tr/site/yardim2.aspx?=SEL

https://mgm.gov.tr/site/yardim2.aspx?=YILDIRIM

Kendinizin ve başkalarının güvenliğini sağlamak için hava durumu güncellemelerini takip etmeniz ve Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı uyarıları dikkate almanız önerilir.

🛒Toplam 7 bin metrekare alana
Sıradaki Haber 🛒 Vatandaşlarımız ve esnafımız daha uygun koşullarda alışverişini yapabilsin diye toplamda 7 bin metrekare alana sahip …