Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu’ndan Kurumsal Akreditasyon Aldı

30 Üniversite Yükseköğretim Kalite

30 Üniversite Yükseköğretim Kalite Kurulundan Kurumsal Akreditasyon Aldı

Yükseköğretim kurumlarının kalitesini artırmak ve kalite güvencesini desteklemek amacıyla Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), 30 üniversitenin kurumsal akreditasyon almasını sağlayan Kurumsal Akreditasyon Programını (KAP) uygulamıştır. Karar, Uşak Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi gibi üniversitelerin akreditasyonunu onaylayan YÖKAK’ın Nisan ayı yönetim kurulu toplantısında alındı.

YÖKAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Çufalı’ya göre, Kurumsal Akreditasyon Programı, yükseköğretim sisteminin kalitesinin sağlanmasında hayati bir bileşen haline geldi. Program, kalite güvencesi, liderlik, yönetişim, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme ve toplumsal katkı dahil olmak üzere yükseköğretim kurumlarının faaliyetlerini tüm yönleriyle değerlendirmektedir.

Program kapsamında, belirlenen kriterleri “yeterli” düzeyde sağlayan üniversitelere beş yıl süreyle tam, kriterleri kısmen sağlayan üniversitelere ise iki yıl süreyle şartlı akreditasyon verilmektedir. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanan Yükseköğretim Kurumları Sınav (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Rehberi’nde YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon almış yükseköğretim kurumları hakkında bilgiler yer aldığını belirtmekte fayda var.

Kurumsal Akreditasyonun Faydaları

YÖKAK’tan Kurumsal Akreditasyon, üniversiteler için birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Örneğin, akredite olan kurumlar, ana faaliyet alanlarında halka vaat ettikleri hedeflere ulaşılmasını sağlayacak mekanizmalar kurarlar. Üniversiteler, karar alma süreçlerinde geri bildirimleri dikkate alınan öğrenciler de dahil olmak üzere iç ve dış paydaşların katılımıyla faaliyetlerinin önemli bir bölümünü yürütmekte, izlemekte ve iyileştirmektedir.

Ek olarak, kurumsal akreditasyona sahip üniversiteler, müfredatlarını öğrencilerin değişen ihtiyaçlarına ve gelişen öğrenme ortamına göre sistematik olarak günceller. Kurumlar, araştırma yeteneklerini geliştirirken ve toplumsal katkı faaliyetlerini sistematik bir şekilde ele alırken, öğrenme kaynaklarını ve öğretim üyesi yetkinliklerini de sürekli geliştirmeye çalışmaktadır.

YÖKAK’ın Kurumsal Akreditasyon Programı, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının kalitesini artırmayı amaçlayan çok önemli bir girişimdir. Akreditasyon, belirlenen kriterleri karşılayan ve ülkenin yüksek öğretim sisteminde kalite güvencesini teşvik etmeyi vaat eden 30 üniversite tarafından sunulan eğitim kalitesinin bir kanıtıdır.

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi
Sıradaki Haber Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine 1 adet araç alındı