Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak Üniversitesi YÖKAK’tan Kurumsal Akreditasyon Aldı

Kaliteli eğitime verdiği önemle

Kaliteli eğitime verdiği önemle tanınan Uşak Üniversitesi bir kilometre taşına daha imza attı. Kurum kısa bir süre önce, zaten etkileyici olan akademik program listesine ek olarak, geçtiğimiz haftalarda birçok bölümünün akreditasyon kazandığını duyurdu. Yüksek Öğrenim Kalite Kurulu (YÖKAK) da Uşak Üniversitesi’ni Türkiye’de gıptayla bakılan Kurumsal Akreditasyon belgesini alan 30 üniversiteden biri olarak kabul etti. Akreditasyon, eğitim, araştırma ve geliştirme ve sosyal katkılar dahil olmak üzere üniversitenin faaliyetlerinin temel alanlarını kapsar.

YÖKAK tarafından yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP), Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının kalitesini artırmak ve kalite güvencesini teşvik etmek için tasarlanmıştır. Bağımsız değerlendirme ekipleri, kurumların akreditasyona hak kazanıp kazanmadıklarını belirlemek için iç değerlendirme raporlarını değerlendirir. Kapsamlı bir değerlendirme sürecinden sonra Uşak Üniversitesi, 26 Nisan 2023 tarihinde yapılan Nisan yönetim kurulu toplantısında YÖKAK tarafından iki yıllık kurumsal akreditasyona hak kazandı.

Elde edilen başarı hakkında konuşan Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, kurumsal akreditasyon almanın kurumu diğerlerinden farklı kıldığını vurguladı. Dr. Savaş, “Bu başarı, Uşak Üniversitesi olarak koyduğumuz isabetli hedeflerin bir göstergesidir. Türkiye’de yükseköğretimin kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımızın takdir edilmesinden dolayı mutluyuz.”

Kaliteli Eğitime Sürekli Bağlılık

Dr. Savaş, Uşak Üniversitesi’nin uyguladığı kalite çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğini de belirtti. Kurumsal akreditasyona ulaşmanın sadece bir başlangıç ​​olduğunu ve kalitenin sonu olan bir varış noktası değil, hiç bitmeyen bir süreç olduğunu sözlerine ekledi. Uşak Üniversitesi’nin nihai hedefi, kurumun tüm birimlerinde eğitim kalitesini en üst düzeye çıkarmaktır.

Ayrıca Uşak Üniversitesi YÖKAK tarafından iki yıl süreyle akredite edilmiş olup, kurum Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yürütülen 2023 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanlar Kılavuzunda akredite bir üniversite olarak yerini almayı hedeflemektedir. YÖKAK tarafından kurumsal olarak akredite edilmiş yükseköğretim kurumlarının bilgileri bu kılavuz aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Uşak Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı programları 5 yıllık, Arkeoloji, Matematik, Moleküler Biyoloji ve Genetik ve Sanat Tarihi programları 3 yıllık akreditasyon almıştır. Eğitim Fakültesi, Türkçe Öğretmenliği ve İlköğretim Matematik Öğretmenliği programlarında da 3 yıllık akreditasyona sahiptir.

Dr. Savaş, kalite komisyonu üyeleri, akademik ve idari personel, iç ve dış tüm paydaşlar dahil olmak üzere akreditasyon sürecinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Akreditasyon, Türkiye’deki yükseköğretim kurumları ile ilgili tercih yapacak öğrenciler için önemli bir belge niteliğindedir.

Uşak Üniversitesi, öğrencilerine kaliteli eğitim sağlama ve Türkiye’de yüksek öğretimin gelişimine katkıda bulunma taahhüdünü sürdürmektedir. Kurum, iddialı hedefler belirlemeye devam ediyor ve tüm çabalarında mükemmelliğe ulaşmak için çabalıyor.

Yaşlılar ve Yöneticiler Bir Araya
Sıradaki Haber Uşak İl Sağlık Müdürü Huzurevi ziyaretinde