Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak Millet Bahçesi Projesinde Yeraltı Otopark İnşaatı Devam Ediyor

Türkiye’nin batısında yer alan

Türkiye’nin batısında yer alan Uşak ilinde geçtiğimiz günlerde yer altı otoparkı inşaatına başlandı. Başlangıçta şehir parkı olarak planlanan ve daha sonra Millet Bahçesi Projesine dönüştürülen projede 2014 yılından itibaren çalışmalar yapılıyor. açık otopark, yer altı otoparkı yapımına yer açmak için tamamen boşaltıldı. 2024 yılında tamamen tamamlanması beklenen projenin yaklaşık 200 milyon liraya mal olması bekleniyor.

Pandemi ve Ekonomik Dalgalanmalar Nedeniyle Proje Gecikti

Maalesef pandemi ve ekonomik dalgalanmalar nedeniyle projenin ihale süreci ertelendi. Neticede artan maliyetler nedeniyle yüklenici firmalar ihalelere beklenen ilgiyi gösteremedi. Ancak sonunda proje bir firmaya verildi ve artık bölgede inşaat faaliyetleri başladı. Uşak Belediyesi yetkilileri, yer altı otoparkının inşaatına başlandığını ve en kısa sürede tamamlanmasının beklendiğini bildirdi. Kentin otopark ihtiyacına cevap verecek şekilde ayarlanan otoparkın yeşil alanlarla donatılması kentin güzel meydanlarından biri olacak.

Yapımı yıllar süren proje, eğitim ve öğretim anlamında şehrin yükünü almış durumda. Bölgedeki Uşak Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Besim Atalay Ortaokulu, Anadolu Orhan Dengiz Lisesi, eski Adliye binası ve İl Meteoroloji Müdürlüğü binalarının da aralarında bulunduğu kamu ve okul binaları yıkıldı. . Aynı proje kapsamında Atatürk Spor Salonu da yıkılarak, alan Millet Bahçesi Projesi kapsamına alındı. Ayrıca eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası ve Endüstri Meslek Lisesi atölyeleri de dahil olmak üzere bölgedeki üç tarihi binanın restorasyon çalışmaları devam etmekte olup, pandemi döneminden kısa süre sonra yeniden başlanacaktır. Şu anda,

Şehrin otopark sorununu önemli ölçüde azaltacak olan yeraltı otoparkı Uşak için çok ihtiyaç duyulan bir projedir. Pandemi kaynaklı gecikmelere rağmen proje şu anda devam ediyor ve bir yıl içinde tamamlanması bekleniyor. Bir zamanlar okul binaları ile dolu olan bir alanı güzel bir parka dönüştüren Millet Bahçesi Projesi, şimdi de yer altı otoparkına kavuşarak Uşaklılara faydasını daha da artırıyor.

Uşak, dün akşam saatlerinde etkili
Sıradaki Haber Uşak’ta Sağanak Yağış Caddeleri Su Altına Bıraktı