Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor: Uşak Üniversitesi NEETPRO Projesini Başlattı

Uşak Üniversitesi, “Gençler Çalışıyor,

Uşak Üniversitesi, “Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor” NEETPRO Projesi’nin başladığını duyurdu. 317.147 Avro bütçeye sahip olan ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje, istihdamda veya eğitimde olmayan gençlere mesleki eğitim vermeyi amaçlıyor. Proje aynı zamanda gençlerin mesleki niteliklerini artırmayı, bölgedeki işletmelerde istihdam sağlamayı ve genç istihdamı konusunda kamuoyunun bilinçlenmesine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Uşak Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından yürütülecek projede 50 kadın, 50 erkek ve 5 engelli genç olmak üzere toplam 100 NEETPRO genci hedef alınacak. Projede mesleki eğitimin yanı sıra demokrasi ve insan hakları, işçi hakları, çevre güvenliği ve koruma konularında da bilgi verilecek.

Bu yazımızda “Gençler Çalışıyor, Uşak Gelişiyor” projesini ve hedeflerini, Uşak Üniversitesi ile işbirliği yapan kurum ve sanayicileri yakından inceleyeceğiz.

Tüm Bireyleri Eğitim Sürecine Dahil Etmenin Önemi

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, toplumda sürekli gelişimin sağlanması için tüm bireylerin eğitim sürecine dahil edilmesinin önemini vurguladı. Yetenek, yetkinlik ve becerilerine engel olunmadığı sürece her bireyin geliştirilecek yönleri olduğuna inanır. NEETPRO projesi bu yönde atılmış bir adımdır.

Prof. Dr. Savaş’a göre proje, sosyal paydaşlar arasında sürdürülebilir iş birliğini geliştirerek, genç istihdamı konusunda kamuoyunun bilinçlenmesine katkıda bulunacak. Proje ayrıca istihdamda veya eğitimde olmayan gençlerin mesleki niteliklerini artırmalarına ve bölgedeki işletmelerde iş bulmalarına yardımcı olacaktır.

Hedef Kitle ve Proje Zaman Çizelgesi

Proje, 50 kadın ve 50 erkek ve 5 engelli genç olmak üzere toplam 100 NEETPRO genci hedef alacaktır. Proje ayrıca demokrasi ve insan hakları, işçi hakları, çevre güvenliği ve koruma hakkında bilgi sağlayacaktır.

1 Haziran 2023’te başlayacak proje 12 ayda tamamlanacak. Bu süre zarfında istihdam ve eğitim ile ilgili çeşitli konularda bilgilendirme amaçlı mesleki kurslar ve toplantılar düzenlenecektir.

İşletmeler ve Eğitim Kurumları Arasında Sürdürülebilir İş Birliğinin Kurulması

Projenin ana hedeflerinden biri, işletmeler ve eğitim kurumları arasında sürdürülebilir işbirliği kurmaktır. Prof. Dr. Savaş’a göre proje, istihdamda ve eğitimde olmayan gençlere mesleki eğitim vermek için Uşak’ın tüm kurum ve sanayicileriyle el ele çalışacak.

Proje ortakları arasında Uşak İŞKUR ve uzmanları, Uşak OSB, Uşak Karma (Deri) OSB ve Uşak Ticaret Odası (UTSO) bulunmaktadır. Bağlı ortaklar arasında Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Saçlı Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş, Özerdem Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Sarar Battaniye Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ağaoğlu Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kalfa Tekstil A.Ş bulunmaktadır. .S. .Ş., Özgören Deri Tekstil Kimya San. ve Tic. Ltd. Şti., Uşak Cevahir Deri Teks. konf. Şarkı söyleme. ve Dış Ticaret. Ltd Şti., Işık Deri San. ve Tic. Ltd. Şti., Çetinkaya Kürk Deri Konf. Tarım Sanayi. ve Tic. Ltd. Şti., Ahmet Kanay Deri San.ve Tic. ltd.

“Gençler Çalışıyor Uşak Gelişiyor Projesi” genel olarak Uşaklı gençlere istihdam ve mesleki eğitim sağlanması ve sosyal paydaşlar arasında sürdürülebilir işbirliğinin geliştirilmesi yönünde önemli bir adımdır. Bölgenin geleceği için önemli bir yatırımdır ve tüm ilgililer için olumlu sonuçlar getirmesini umuyoruz.

Haber Uşak📍Çarşamba Pazarı Çarşamba pazarı
Sıradaki Haber 📍Başkan Çakın, Uşak Çarşamba pazarında