Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Bu proje ile Uşak’ta 3 bin kişi istihdam edilecek

Uşak Jeotermal Kaynaklı Seracılık

Uşak Jeotermal Kaynaklı Seracılık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kuracak

Hamamboğazı, Banaz

Uşak İl Özel İdaresi, Uşak Belediyesi, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Uşak Ticaret Borsası, Banaz Belediyesi ve Uşak Pancar Ekicileri Kooperatifi (PANKOP), Jeotermal Kaynaklı Seracılık Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurmak için çalışıyor ( TDİOSB) Banaz ilçesi Hamamboğazı mevkiinde.

Yaklaşık 2.400 dekarlık bir alan üzerine kurulması planlanan TDOSB, 10-25-50 ve 100 dekarlık 25 adet sera işletmesini içerecektir. Seralar jeotermal enerji ile ısıtılacak, sebze ve meyve yetiştirmek için kullanılacaktır.

Proje hayata geçtiğinde %75’i kadın olmak üzere 3.000 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. TDOSB’nin kaliteli ve katma değeri yüksek ürünler üretmesi ve Uşak’ta tarım ürünleri üretimine ivme kazandırması bekleniyor.

Jeotermal Enerji İçin Büyük Potansiyel

Jeotermal enerji potansiyeli yüksek olan bölgede, proje alanına 8 kilometre uzaklıkta bulunan ve ruhsatı il özel idaresine ait olan Hamam Boğazı bölgesindeki kaynaktan çıkan sıcak su sera ısıtmasında kullanılacak.

Bakanlıktan Teşvik ve Destekler

TDİOSB’nin kurulması için Tarım ve Orman Bakanlığı teşvik ve destekler sağlayacak. Bu teşvikler şunları içerir:

  • arazi tahsisi
  • vergi muafiyetleri
  • Finansal destek

Sürdürülebilir ve Çevre Dostu

TDİOSB’de yapılacak yatırımlar sürdürülebilir ve çevre dostudur. Jeotermal enerji, rüzgar enerjisi, güneş enerjisi ve biyokütle enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması, projenin çevresel etkisinin azaltılmasına yardımcı olacaktır.

Sosyal Tesisler

TDOSB’de sera işletmeleri ve sanayi işletmelerinin yanı sıra banka, okul, kreş, market, ihracat ofisi, tarım teknokent merkezi, laboratuvar gibi sosyal tesisler de bulunacak.

Üretimi Hızlandırması Bekleniyor

TDOSB’nin kurulmasının Uşak’ta tarım ürünleri üretimine ivme kazandırması bekleniyor. Projenin ayrıca istihdam yaratması ve bölge ekonomisini canlandırması bekleniyor.

Binlerce Uşaklıya Müjde! Mayıs’ta Elektrik
Sıradaki Haber Doğalgaz kullanan binlerce Uşaklıya duyuru: Bakandan Mayıs müjdesi