Ana Sayfa Arama Galeri
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Uşak Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi Akademik İşbirliği Protokolü İmzaladı

Uşak, Türkiye – Uşak

Uşak, Türkiye – Uşak Üniversitesi ile Iğdır Üniversitesi arasında 23 Mayıs 2023 tarihinde akademik iş birliği protokolü imzalandı. Beş yıl süreyle geçerli olacak protokol, iki üniversite arasındaki kurumsal iş birliğini geliştirmeyi amaçlıyor.

Protokol kapsamında iki üniversite arasında akademik personel ve öğrenci değişimi yapılabilecektir. Öğretim üyeleri, öğretim veya araştırma amacıyla değiş tokuş yapabilecek ve öğrenciler, akademik çalışma veya temel bilimsel araştırma yapmak için değiş tokuş yapabileceklerdir.

Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş, üniversiteler arasında ortak yürütülen çalışmaların çok değerli olduğunu ve bu tür protokollerle öğrencilerin kendilerini daha fazla geliştirme fırsatı bulduklarını söyledi. Rektör Alma’ya misafirperverlikleri için teşekkür ederek protokolün hayırlı olmasını diledi.

Iğdır Üniversitesi Rektörü Mehmet Hakkı Alma da protokolün her iki üniversite için hayırlı olmasını diledi. Bu tür işbirliği protokollerinin personel ve öğrencilerin bakış açılarını geliştirmelerine olanak sağladığını belirtti.

Protokol, Uşak Üniversitesi’nde düzenlenen törenle imzalandı . Törene her iki üniversitenin temsilcilerinin yanı sıra hükümet yetkilileri ve akademik topluluk üyeleri katıldı.

### Sonraki Adımlar

Akademik işbirliği protokolünün uygulanmasına yönelik sonraki adımlar, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi için özel planlar geliştirmek olacaktır. Bu planlar her iki üniversitenin ilgili bölümleriyle istişare edilerek geliştirilecektir.

Uşak Üniversitesi ile Iğdır Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolünün imzalanması, iki üniversite arasındaki akademik işbirliğinin geliştirilmesinde önemli bir adımdır. Her iki üniversiteye de bir takım faydalar sağlaması beklenen protokolün, gelecekte daha fazla işbirliğinin önünü açması umulmaktadır.